Matkassar

Det var 2007 som idén med färdiga matkassar lanserades och sedan dess har det verkligen blivit ett populärt koncept. Det är inte så konstigt med tanke på att vi lever i ett stressat samhälle och det kan vara svårt att få ihop vardagens alla bestyr samtidigt som man ska försöka laga mat från grunden, hinna handla hem alla råvaror, fundera ut en varierad meny och dessutom försöka se till att maten är hälsosam och god.

Så fungerar matkassar
Färdiga matkassar fungerar på så sätt att man varje eller varannan vecka får hem ett paket med livsmedel och recept direkt hem till sin dörr. Kassarna innehåller i stort sett allt man kan behöva för att göra ett antal middagar, men man kan behöva komplettera med vissa saker, till exempel kryddor och färskvaror. I kassarna medföljer också recept för att tillaga måltiderna. Det är en utbredd myt att matkassar är dyra, men undersökningar har visat att det inte alls behöver vara så. Självklart beror det ju på vilken typ av mat man brukar handla i vanliga fall, vilken butik man handlar i och vilken matkasse man väljer. Men man tjänar också in pengar på att inte behöva åka till butiken lika ofta och inte köpa på sig en massa extra och onyttigt som det ju ofta blir när man åker för att handla mat. Många uppskattar också just detta att man spar så mycket tid med att köpa färdiga matkassar, tid som man annars skulle ha lagt ner på att åka och handla och planera vad man ska äta. Med matkassar kan man enkelt luta sig tillbaka och veta att det man tillagar är näringsriktiga måltider, med menyer skapade av dietister och recept skapade av kockar.

Olika sorters matkassar
Idag finns det en uppsjö av företag som erbjuder sådana här färdiga matkassar, allt ifrån små lokala företag till stora nationella företag. Många matvarubutiker erbjuder också färdiga matkassar i sitt sortiment numera. Det finns dessutom många olika sorters matkassar att välja mellan, så man kan få en matkasse som fungerar för familjen även om man äter någon form av specialkost. Exempelvis finns det vegetarisk matkasse, LCHF-matkasse och laktosfri matkasse. En del matkassar vänder sig framförallt till barnfamiljer och då innehåller de sådan typ av mat som barn brukar tycka om. Vilken matkasse man väljer är förstås en smaksak. De olika företagen som erbjuder matkassar använder sig av olika kockar och recept. De har olika prisklasser och framförallt så levererar de till olika delar av Sverige. Så om man vill prova på en matkasse gäller det först och främst att ta reda på vilka företag som levererar matkassar där man själv bor. De flesta matkasseföretag har ingen bindningstid och det innebär att man kan själv välja vilka veckor man vill beställa matkasse. Man kan också prova en eller två matkassar hos ett företag och sedan gå vidare och testa ett annat företag. De flesta matkassar innehåller mat för fyra personer, men det finns kassar även för två personer.


Lämna en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>